קידום אתר ברכות בגוגל - על מה חשוב לשים דגש?
לא חסרים אתרי ברכות באינטרנט, שהרי גם כדי לכתוב ברכה מקורית צריך לפעמיים לקחת השראה מברכה שמישהו אחר כתב, ואין מה להתבייש בזה...
במשך השנים נוספו עוד ועוד אתרי ברכות בעברית לגוגל. ולכן התחרות בין האתרים האלו נעשתה קשה למדי. צריך גם לזכור שהמילה "ברכה" נאמרת בהקשרים שונים ויש למשל הבדל בין ברכה ליום הולדת לבין ברכה דתית. לכן, אתרי ברכות לא מתחרים רק בינם לבין עצמם, אלא גם מול אתרים אחרים שעוסקים בברכות מכל מיני סוגים.
בהנחה שאתם כבר יודעים דבר אחד או שניים על קידום אתרים, הנה הטיפים שלנו לבניית אתר ברכות מוצלח וקידום שלו בגוגל:
אל תעמיסו יותר מדי על דף הבית
זה יכול להיות מפתה מאוד לשים את כל מילות המפתח שלכם באותו הדף, אבל צריך לזכור שבסופו של דבר הגולשים הם אלו שצריכים להשתמש באתר ולא גוגל...
לכן עדיף ליצור היררכיה פשוטה של מילות מפתח בולטות בדף הבית עם מספר מילות מפתח משניות מתחת לכל אחת מהן. כל לחיצה על מילת מפתח ראשית תקשר אל העמוד שלה ובו יהיו גם כל מילות המפתח המשניות (אלו שהופיעו בדף הבית ומילים נוספות).
אין מניעה להשתמש באותן מילות מפתח תחת כמה קטגוריות כל עוד אתם לא יוצרים עמודים כפולים.
בדקו בשבע עיניים כל ברכה ששולחים אליכם.
קשה מאוד לכתוב ברכות מקוריות ולכן עליכם לבדוק בשבע עיניים כל ברכה ששולחים אליכם. יכול מאוד להיות שהיא כבר נמצאת באינטרנט ומסתובבת בין עשרות אתרים שונים. קחו משפט ייחודי בכל ברכה או אפילו בית שלם וחפשו אותו בגוגל. אם אתם מוצאים אתר שבו הברכה הזו כבר נמצאת, פשוט אל תשתמשו בה.
קשרו לברכות האחרונות שהתווספו מדף הבית
גם אם שלחתם כבר מפת אתר לגוגל, אם יש לכם באתר הרבה עמודים וחלק מהברכות החדשות קבורות עמוק בפנים, לא בטוח שגוגל יימצא אותן כל כך מהר. לכן מוטב לשים את כל הברכות החדשות בדף הבית. למשל, אם אתם בעניין של ברכה ליום הולדת לחברה, אזי מיקום של ברכה חדשה כזו בתת הקטגוריה הרלוונטית בלבד, יגרום לכך שהחשיפה אליה תהיה נמוכה משמעותית, מאשר לו מוקמה גם בדף הבית. אם אתם מוסיפים עשרות ברכות בכל יום, אפשר ליצור דף ארכיון יותר יותר ולקשר אליו מעמוד הבית. כמובן שבדף הזה רשמו רק את הכותרות של הברכות ולא את הברכות עצמן.
פזרו קצת טקסט מסביב לברכות
כדאי לשבור מדי פעם את המבנה של העמודים ולשים גם טקסט נלווה. למשל, אם יש לכם דף על ברכות לפני גיוס, אתם יכולים לשים טקסט קצר ובו תסבירו כיצד ברכות יכולות לפוגג את הפחדים של מי שעומד להתגייס ומה כדאי לרשום בברכה וכו' וכו'. זה ייתן לדף את ההקשר הנכון ובדרך כלל גם בונוס בדירוגים של גוגל.
חשוב שהטקסטים האלו לא יהיו עם צפיפות מילות מפתח מוגזמת. למשל, אם יש לכם טקסט באורך של 200 מילים, לא הגיוני לשים בו את אותה מילת מפתח בדיוק חמש פעמיים.
קישורים לא חסרים
למרבה המזל, בקטגוריה של אתרי ברכות לא חסרים מקורות לקבל מהם קישורים, לדוגמה:
-
אתרים של מפיקי אירועים
-
אתרים של אטרקציות למסיבות
-
אתרים של ליצנים, מפעילים, מספרי סיפורים וכו'
-
עסקים שמייצרים הזמנות רגילות ואלקטרוניות לאירועים
-
כמובן שאתם צריכים לפחות אתר תמיכה אחד או שניים כדי שהחלפות הקישורים האלו גם יהיו אטרקטיביות. החלפות קישורים הדדיות בין שני אתרים כבר לא ממש עובדות היום ויכולות לגרור ענישות. גם אם אתם לא מעוניינים לשכור את שירותיו של מקדם אתרים, יש היום שירותים ממוקדים של בניית קישורים.
שמות לברכות וכותרות
כדי שהדפים של הברכות יהיו אטרקטיביים וגם כדי שתוכלו לתפוס כמה שיותר מילות מפתח, חשוב שתגוונו כמה שיותר בשמות של הברכות, אפילו אם הן נמצאות תחת אותה הקטגוריה. עדיף שהכותרת הראשית בדף (H1) תהיה מעט שונה מה-Title ששולחים לגוגל, אבל זו לא חובה. אפשר לשים את השם גם ב-Description, אבל מוטב לתת לו בנוסף טוויסט שיווקי.
לדוגמה: "תפילה לשמח חתן כלה באתר ברכות. באתר תוכלו למצוא עשרות ברכות לחתן ולכלה שיתאימו לכל חתונה וישמחו כל אחד."
אם כל הנ"ל נשמעים לכם כמו סינית ואתם לא רואים את עצמכם מפנים לזה זמן – תמיד אפשר להיעזר בשירות של חברה לקידום אתרים שתסייע לכם בכך.
איך הופכים את כל העסק לרווחי?
גם למומחי השיווק הכי גדולים קשה לשכנע אנשים לשלם על תוכן ברשת, ולכן אתם צריכים למצוא מודל כלכלי שבעזרתו תוכלו לתרגם את אלפי הצפיות בדפים שלכם לכסף. יש לכם כמה אפשרויות וכדאי לבדוק איזו אחת עובדת הכי טוב בעבורכם:
1.להשתמש במערכת של גוגל שנקראת Adsense: זו היא מערכת שלוקחת את התוכן של האתר ומתאימה לו מודעות או משתמשת בחיפושים הקודמים של הגולש (לא בהכרח כאלו שקשורים לאתר) כדי להציג לו מודעות ממוקדות. היתרון שקל מאוד להטמיע את המודעות האלו. החיסרון? התשלום לכל לחיצה הוא בדרך כלל כמה אגורות. המודעות לא נראות אלגנטיות במיוחד ורובן הן מודעות טקסט פשוטות.
2.להשתמש במערכת כמו Outbrain: כאן אתם שמים באתר קישורים לעמודי נחיתה שיווקיים ברשתות של Outbrain או טאבולה (שהיום הם למעשה חברה אחת). המודעות האלו הרבה יותר וויזואליות, אבל הן לא בהכרח מבטיחות יותר הכנסות. היתרון הוא שאתם יכולים להשתמש בה גם בתור מערכת לקישורים פנימיים בתוך האתר.
3.למכור שטחי פרסום ישירות למפרסמים מאותן הקטגוריות של החלפות הקישורים. כאן התשלום הוא קבוע ויש לכם גם כושר מיקוח. מנגד, אתם צריכים להוכיח שיש לכם מספר צפיות מינימלי שיהיה רלוונטי עבור המפרסם בסדר גודל אותו אתם רוצים למשוך.